3 bra actionkameror för ryttare

Det guppar och leran flyger hit och dit, det finns ingen tid att tänka på om kameran blir skadad eller om kameran guppar för mycket för att ens fungera tills nästa galoppträning. Att ha en bra och säker actionkamera är viktigt för den som vill filma när man rider eller liknande. Därmed kommer här 3 stycken tips på actionkameror som är bra för just ryttare och även andra tillfällen där det behövs en tålig samt vattentät kamera.

Garmin Virb

Garmin Virb är en actionkamera med oöm kamera som naturligtvis är vattentät och den spelar in en video i 360 grader. Kameran har ett röstkommando med upp till 5,7K/30 b/s upplösning samt 360 graders ljud, GPS samt sensorer för G-Metrix-data overlays för att få en förstärkt verklighetseffekt finns även inbyggt i kameran. Det finns även en VIRB mobilapp där man enkelt kan dela bilder samt videor från kameran till mobilen.

GoPro

GoPro är en väldigt populär kamera som många känner till och det är oftast denna actionkamera som många väljer. Företaget GoPro har många olika kameror att erbjuda men de har ungefär samma funktioner. De dyrare är oftast lite mer utvecklade inom olika saker. Det som är gemensamt för de flesta GoPro-kameror är att de är vattentäta samt att de är väldigt små och händiga. Detta gör det möjligt till att montera kameran på sig själv men även på den utrustning man har på sig när man rider som exempelvis hjälmen. Därför är det väldigt enkelt att få med upplevelsen ifrån olika nya samt spännande vinklar och perspektiv.

GoExtreme

GoExtreme är, även den, vattentålig och ganska liten och smidig till storleken. Denna kamera är ganska lik GoPro både till namn, utseende och funktioner. Man brukar säga att GoExtreme är en billigare variant utan Gopro. Även denna kamera har en del fördelar så som att den kan filma i 360 grader och den har HD-kvalitet osv.